برد دید در شب دوربین مداربسته / قابلیت تعقیب هوشمند
برد دید در شب دوربین مداربسته یکی از مشخصه های مهم دوربین های امنیتی است. در این مطلب به المان های موثر بر این مشخصه و تاثیر هر یک بر برد دید در شب دوربین می پردازیم.
دید در شب دوربین مداربسته چطور کار می کند؟
(برای اطلاعات بیشتر به مقاله دید در شب IR مراجعه کنید)
دید در شب دوربین های مداربسته از طریق تولید نور نامرئی (مادون قرمز) توسط LEDهای دوربین و دریافت تصاویر از طریق این نور توسط چیپ تصویر دوربین صورت می گیرد. در واقع دوربین های دید در شب محیط اطراف خود را روشن می کنند، اما از آنجایی که این نور برای چشم انسان قابل روئیت نیست روشنی محیط توسط انسان قابل تشخیص نخواهد بود.
عوامل موثر به برد دید در شب دوربین های مداربسته
دو المان داخلی بر برد دید در شب دوربین تاثیر می گذارند:
البته گذشته از این دو المان، المان های خارجی نیز میتوانند بر دید در شب دوربین تاثیر گذار باشند. برای مثال اگر محیط نصب دوربین با رنگ های تیره پوشیده شده باشد میزان انعکاس نور و در نتیجه روشنایی تصویر کمتر خواهد بود. المان دیگر موثر میزان نور مرئی در محیط است. در صورتی که در شب در محیط نصب دوربین نور مرئی نیز وجود داشته باشد این نور نیز می تواند به نمایش بهتر تصویر در شب کمک کند و به نوعی برد دید در شب را افزایش دهد.
برد دید در شب نوشته شده در کاتالوگ دوربین چطور محاسبه می شود؟
این برد با توجه به بالاترین فاصله پرتاب نور مادون قرمز در دوربین محاسبه می شود و طبیعتا میزان اشاره شده با میزان موثر دید در شب تفاوت خواهد داشت. معمولا در دوربین های مداربسته برد موثر دید در شب دوربین کمتر از نصف حداکثر برد دید در شب است.
مضرات افزایش برد دید در شب دوربین
افزایش برد دید در شب از دو راه ممکن خواهد بود:
اول افزایش قدرت یا کاهش زاویه نوردهی LEDهای دوربین و دوم افزایش حساسیت چیپ تصویر دوربین
در حالت اول افزایش برد در شب به اشباع شدن تصاویر در فواصل نزدیک خواهد انجامید. در صورتی که نور تولیدی توسط دوربین بیش از حد زیاد باشد ممکن است اجسام نزدیک بیش از حد روشن شوند. این امر باعث سفید شدن کامل آنها و از طرفی بسته شدن دیافراگم دوربین می شود. از این رو قدرت نوری دوربین تنها در صورتی باید زیاد شود که هدف در فاصله ای زیاد از دوربین قرار داشته باشد. در صورتی که اهدافی در فاصله نزدیک دوربین نیز وجود دارد بهتر است قدرت نوری دوربین کاهش یافته و از پروژکتورهای مادون قرمز یا پروژکتورهای عادی برای روشن کردن بقیه تصویر استفاده شود.
گرچه افزایش حساسیت چیپ تصویر دوربین به نور مادون قرمز تاثیر مثبتی در تصویر خواهد داشت اما این کار باعث افزایش شدید قیمت دوربین خواهد شد که عیب بسیار بزرگی است.
قابلیت تعقیب هوشمند (Smart Tracking) دوربین مداربسته
انتخاب صحیح دوربین مداربسته ای که مناسب برای خانه یا کسب و کار شما باشد یک تصمیم بسیار مهم است. اگر انتخاب درستی نداشته باشید، ممکن است اموال و داراییتان در معرض خطر بیفتند. با استفاده از دوربین های مدار بسته نسل جدید هوشمند که دارای قابلیت های متعددی نیز هستند می توانید از پیامد های احتمالی جلوگیری نمایید.
یکی از قابلیت های دوربین های نسل جدید توانایی تعقیب هوشمند یا Smart Tracking است که مختص دوربین گردان هایک ویژن است. دوربین های ردیاب PTZ فناوری جدیدی هستند که به شما کمک می کند تا ایمنی خانه یا محل کسب و کار خود را افزایش دهید. این دوربین ها می توانند اهداف مختلف را در محل ردیابی و دنبال کنند. با استفاده از قابلیت های موجود در این دوربین ها، قادر خواهید بود دوربین را به اطراف حرکت داده و بر روی شخصی یا شی مورد نظر زوم کرده. و جزئیات بیشتری را در تصویر مشاهده نمایید.
نحوه عملکرد تعقیب هوشمند یا Smart Tracking
نحوه عملکرد آن در دوربین هایک ویژن بدین شکل است که دوربین یک سوژه را بر اساس پارامتر های تعریف شده در خود تشخیص داده و آن را در طول بازه دید خود، که معمولا بسیار گسترده است دنبال می کند. این قابلیت باعث افزایش کارایی دوربین های گردان می شود، زیرا همانطور که می دانید این دوربین ها با وجود امکان چرخش در جهات مختلف تنها می توانند یک محل یا هدف را نمایش دهند.
این موضوع باعث می گردد نتوانند به صورت موثر یک محیط وسیع را پوشش دهند، مگر اینکه فردی به طور دائم بعنوان اپراتور در محل حضور داشته باشد. اما قابلیت Smart Tracking به شما این امکان را می دهد که دوربین را در محلی قرار داده و بدون نگرانی بتوانید روند جابه جایی افراد را نظاره و دنبال کنید. قابلیت تعقیب هوشمند به ویژه برای ورودی مکان هایی که حساسیت بالایی نسبت به تردد افراد مختلف دارند و تعداد افراد وارد شونده به آنها محدود است بسیار کاربردی است.
نحوه شناسایی سوژه در دوربین هوشمند
با پیشرفت علم پردازش تصویر در دوربین های مداربسته روش های شناسایی اهداف در این دوربین ها نیز گسترش یافته است. در حال حاضر از روش های زیر برای ردیابی سوژه ها استفاده می گردد:
با توجه به ساختار تعقیب هوشمند استفاده از این قابلیت تنها برای دوربین های مداربسته گردان قابل انجام است.