مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی
مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی
مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی
مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی - آموزش و یادگیری زبان اسپانیایی چقدر طول می کشد؟ چه فاکتورهایی در آموزش زبان اسپانیایی تاثیر گذار می باشند؟ با خواندن این مقاله می توانید پاسخ سوالات خود را بیابید. اغلب زبان آموزانی که می خواهند به آموزش زبان اسپانیایی بپردازند، نخستین سوالی که در ذهن آن ها نقش می بندد این است که یادگیری زبان اسپانیایی چقدر طول می کشد؟ در طول روز برای آموزش این زبان چقدر زمان باید اختصاص داد؟ در حقیقت پاسخی برای این سوال وجود ندارد، بلکه تنها به زبان آموز بستگی دارد.
بر طبق تحقیقات انجام شده آموزش و یادگیری زبان اسپانیایی به ??? ساعت نیاز دارد یعنی هر شخص باید در طول روز حداقل ? ساعت را به یادگیری اختصاص دهد. در این مقاله قصد داریم شما را با عواملی که بر روی مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی تاثیر گذار هستند، آشنا سازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
منظور از یادگیری زبان به صورت روان و سلیس چیست؟
هنگامی که می گویید قصد یادگیری زبان اسپانیایی را دارید، یعنی در واقع می خواهید آن را به شکلی روان و سلیس بیاموزید. اینگونه به نظر می رسد که هر کسی یک تعریف خاصی از روان بودن دارد، اما در کل می توان آن را در دو سطح مختلف خلاصه نمود:
مکالمه روان
تسلط در سطح بومی
مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی
هنگامی که می گویید قصد یادگیری زبان اسپانیایی را دارید، یعنی در واقع می خواهید آن را به شکلی روان و سلیس بیاموزید. از نظر موسسه زبان آموزان پیشرو، اکثر افرادی که تمایل به یادگیری زبان اسپانیایی دارند بایستی هدفشان تسلط یافتن بر مکالمه باشد، چرا که این امر برای همگان دست یافتنی است.
تسلط بر مکالمه به شما این امکان را می دهد که از بیشتر مزایای صحبت کردن به زبان اسپانیایی، همچون سفر کردن به یک کشور اسپانیایی زبان، برقراری ارتباط با افراد و همچنین صحبت در محیط کار بهره مند گردید. صادقانه بگوییم، بیشتر مردم هرگز به “تسلط در سطح بومی” دست نخواهند یافت، زیرا که لازمه رسیدن به چنین جایگاهی تلاش زیادی را می طلبد.
مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی
یادگیری زبان اسپانیایی با پروان آکادمی
بر طبق پژوهش های انجام شده توسط کارشناسان زبان اسپانیایی بهترین راه برای آموزش و یادگیری این زبان، تدریس خصوصی زبان اسپانیایی است. آموزشگاه پروان آکادمی با بیش از ?? سال سابقه درخشان در حوزه تدریس خصوصی زبان اسپانیایی و با بهره گیری از اساتید فوق حرفه ای داخلی و خارجی کلاس های تدریس خصوصی زبان اسپانیایی را به بهترین شکل ممکن برگزار می کند. کلاس های تدریس خصوصی زبان پروان آکادمی شامل، کلاس های مکالمه زبان اسپانیایی، کلاس های گرامر زبان اسپانیایی، کلاس های خصوصی زبان اسپانیایی ویژه سفر، مهاجرت و کار می باشد.
اگر قصد دارید زبان اسپانیایی را به صورت اصولی و کاملا تضمینی یاد بگیرید همین حالا در کلاس های تدریس خصوصی زبان اسپانیایی پروان آکادمی شرکت کنید. برای شرکت در این کلاس ها کافی است که با یکی از شماره های زیر تماس حاصل کنید و راهنمایی های و مشاوره های لازم را در جهت ثبت نام و یادگیری این زبان دریافت کنید.
طبق نظر و تحقیقات مهندسین نهالستان آلفا نهال :درخت به از خانواده سیب است و به شکل درختچه رشد می کند. میوه به از نوع گلسرخ هاست و اولین بار در جنوب اروپا و آسیای صغیر دیده شده است. به نسبت سیب و گلابی مقاومت کمتری در برابر سرما دارد و سرمای بیشتر از 100 تا 400 ساعت می تواند به جوانه های این میوه آسیب بزند. درخت به پس از چهار تا پنج سال میوه می دهند و این باروری تا حدود چهل یا پنجاه سال ادامه خواهد داشت. درخت به خودبارور است.
به میوه ای بسیار مفید و حاوی کربوهیدرات ها، فیبر، چربی، پروتئین، ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B5، ویتامین B6، ویتامین B9 (اسید فولیک)، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی می باشد.
میوه به نیز مانند بسیاری از انواع میوه، گونههای مختلفی دارد؛ از این میان می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
به اصفهان؛ شکل بیضی دارد و از انواع پربار است، از سال دوم به بار مینشیند و نسبتاً به کمآبی و سرما نسبتاً مقاومت دارد.
به آذربایجان؛ این نوع نیز از گونههای پربار است و طعمی ترش و آبدار دارد. شکل این به، گرد است. برای کاشت در مناطق سردتر مناسب است و مقاومت خوبی در برابر سرما و خشکی دارد.
به شاهرود؛ این گونه طعم شیرین تر و کم آب تر دارد و نسبت به گونه های قبلی کوچکتر است.
به آناناسی؛ این گونه شکلی کشیدهتر و رنگ سبز دارد و شبیه به گلابی بوده و خاستگاه آن منطقه بالکان است.
درخت به آمریکایی؛ این گونه همانطور که از نامش پیداست خاستگاهش آمریکا بوده و گونهای اصلاح نژاد شده است. شکل گردی داشته و گونهای بسیار پربار است.
به لیمو؛ این نوع دارای عطر خاصی است که بسیار معطر بوده و از برگهای آن به عنوان دمنوش استفاده میشود و امکان پرورش در گلدان را نیز دارد.
به ایتالیایی؛ خاستگاه این به ایتالیا بوده، میوه آن درشت، سنگین و پربار است.
به قرمز؛ این نوع به با رنگ قرمز خود متمایز است. خاستگاه آن ایتالیا بوده و مقاومت خوبی نسبت به خشکی داشته و صرفه اقتصادی دارد.
https://alphanahal.ir/خرید-نهال/
درخت به با نام علمی« Cydonia oblonga» با ارتفاع متوسط خود، عموماً از سال سوم یا چهارم کاشت میوه میدهد و برای کاشت نهال به، روشهای مختلفی وجود دارد که با اتخاذ این روشها و رعایت شرایط و نکاتی که در بالا به آن اشاره شد و در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد، می توانیم درخت به بالغ و باروری داشته باشیم. جهت کاشت به که برگها و میوه های کرکی دارد، می توان از روشهای مختلفی مانند؛ کاشت بذر، قلمه زدن، پاجوش درخت به، پیوند زدن و خواباندن بهره مند شد.
درخت به را مانند اکثر درختان دیگر می توان از راه های گوناگونی نظیر قلمه، پاجوش، پیوند وخوابانیدن ازدیاد بخشید. پیوند هایی که برای به مناسب تر است به ترتیب شکمی و اسکنه ای است. قلمه های خشبی و نیمه خشبی نیز برای قرمه زدن درخت به مناسب است. لازم به ذکر است که باید قلمه های خشبی را در اواخر پاییز تا اوایل زمستان به اندازه 25 سانتی متر و قلمه های نیمه خشبی را باید اواسط تابستان تا اوایل پاییز به اندازه 15-12 سانتی متر تهیه کرد. بهتر است درختان به را با فاصله پنج تا شش متر از یکدیگر بکارید
نکته: باید در انتهای قلمه نیمه خشبی سه تا چهار برگ باقی بماند.
برای پرورش درخت به از طریق بذر، نیاز است که دانههای به را از داخل میوه آن خارج ساخته، آنها را شسته تا ذرات گوشت میوه روی دانهها باقی نماند، سپس در جایی خنک به مدت یک یا دو روز قرار داده تا خشک شوند. آنگاه داخل یک کیسه نایلونی، مانند زیپ کیپ را تا ¾ از ماسه مرطوب یا خزه اسفنجی تمیز پر کرده و دانهها را در آن بگذارید و درب کیسه را بسته و کیسه را به مدت تقریباً 3 ماه در یخچال قرار دهید.
بعد از این مدت 1 یا 2 دانه را در یک گلدان با خاک مخلوط کاشته و گلدان را کنار پنجره خود قرار دهید. به یاد داشته باشید دانه های به باید در عمق یک سانتیمتر از سطح خاک گلدان کاشته شوند. هنگامی که دانهها جوانه زد و رشد کرد و دارای دو برگ شد، زمان آن رسیده است که گیاهان کوچک را به داخل خاک باغچه یا باغ منتقل نمایید.
https://alphanahal.ir/quince-seedlings/
قلمه زدن؛ روشی دیگر برای کاشت درخت به، استفاده از روش قلمهزدن است. به این صورت که می توان از دو نوع قلمه چوبی و قلمه نیمهچوبی استفاده کرد. قلمهها باید بدون برگ باشند و زمان گرفتن قلمه چوبی در آواخر پاییز و اوایل زمستان است و زمان گرفتن قلمه نیمهچوبی، از اواخر تابستان تا اوایل پاییز است.
در هنگام گرفتن قلمه باید دقت کنید که از زیر گرهای که روی ساقه است، برش بزنید و در انتهای قلمه می توانید قسمتی از پوست را جدا کنید که سرعت ریشهزایی افزایش یابد. قلمهها را در گلدانی که دو قسمت شن و یک قسمت خاک برگ دارد کاشته و باید همیشه سطح خاک رطوبت داشته باشد.
همچنین می توانید از هورمونهای ریشه زایی قبل کشت نیز استفاده کنید و روی گلدان قلمه را جهت حفظ رطوبت با نایلون بپوشانید. گلدان حاوی قلمه را میبایست دور از نور مستقیم خورشید به مدت 2 تا 3 ماه نگهداری کرد تا قلمهها ریشه دار شده و آماده کاشت در باغ و باغچه شوند.
پیوند زدن؛ پیوند نیز روش دیگری است که برای داشتن یک درخت به استفاده میشود. نیاز به یک گیاه پایه و پیوند گرفته شده از یک درخت به است که دارای شرایط و میوه مناسب و با کیفیت باشد. با استفاده از روشهای انجام پیوند، محل برش ساقه پیوندی را آماده کرده و بر روی پایه مورد نظر قرار میدهیم.
قطر پیوند و پایه باید یکسان بوده و با ایجاد برشهایی هر دو کاملاً یکدیگر را پوشانده و روی هم قرار بگیرند. روشهای پیوند زدن مختلفی را می توان به کار بست، به عنوان مثال از یک درخت بالغ با قدرت باروری بالا می توان با روش پیوند زبانهای، پیوندی را روی پایه مورد نظر قرار داد. به عنوان مثال، پایه زالزالک یکی از پایههای مناسب برای پیوند درخت به است.
خواباندن؛ در اینجا نیز مانند استفاده از طریق خواباندن در گیاهان دیگر، می توان قسمتی از یکی از شاخههای بلند را در حالیکه به درخت وصل است، زیر خاک قرار داد. در این وضعیت شاخه خوابانده شده در مجاورت با رطوبت خاک ریشه میزند و بعد از اینکه از ریشه زدن آن شاخه مطمئن شدیم، شاخه را از درخت اصلی جدا میکنیم.
دما: کاشت نهال به عمدتا در مناطقی با آب و هوای معتدل و سرد انجام می شود ، نهال به باید در دمای پایین زیر 7 درجه سانتیگراد به مدت 100 تا 400 ساعت نگهداری شوند تا رشد کنند. در تابستان ، درختان برای رسیدن به رشد مطلوب به تابستانهای نسبتاً گرم نیاز دارند.
نور: یک نهال به برای رشد به نور خورشید کافی احتیاج دارد اگر مقدار مناسبی از نور خورشید را بدست آورد ، رشد خوبی خواهد داشت. هنگام کاشت نهال ، محافظت از درختان در برابر بادهای شدید را مد نظر قرار دهید ، زیرا بادهای شدید باعث کاهش عملکرد درختان می شود.
هرس: نهال به هرس مداوم زیاد احتیاج ندارید اما می توانید شاخه ها را اصلاح کنید تا برگ های بهتری ایجاد شود.
در هرس گیاهان و درختان انواع مختلف هرس ریشه، هرس شاخه و هرس میوه و برگهای مختلف انجام میشود. در هرس شاخههای یک درخت انواع هرسهای زیر برشمرده میشود:
هرس جامی
هرس هرمی
هرس شلجمی
هرس کوردون
آنچه مسلم است، هرس به سلامت، طول عمر و قدرت رشد و باروری درخت کمک میکند و باعث از بین رفتن شاخههای زاید و دفع آفات و بیماریها میگردد. البته درخت به، در سالهای ابتدایی نیاز چندانی به هرس نداشته و در سالهای دیگر نیز صرف جدا کردن شاخههای شکسته و مرده نیاز به هرس برطرف میشود. البته در مواردی که شاخهها در هم تنیده میشوند و برداشت میوهها را سخت میکنند، یا میوهها ریز میشوند، می توان برخی شاخههای اضافی را هرس کرد.
درختان جوان به گفته برخی از پرورش دهندگان در 5-3 سال اولیه زندگی خود نیازی به هرس ندارند. مگر حذف پاچوشهایی که از کنار تنه اصلی گیاه و در کنار پایه اصلی درختان ازخاک می روید. این عمل در تمامی طی زندگی درخت به باید انجام شود. زیرا پاجوشها تنها انرژی گیاه مادری را مصرف کرده و فایده دیگری ندارند. بعد از آن نیز هرس این گیاه شامل قطع ساقه ها و شاخه هایی است که شکسته و آسیب دیده هستند و یا اینکه با رشد در جهت نامناسب ، مزاحم رشد سایر شاخه ها می شوند و زمان مناسب هرس نیز در اواخر زمستان است.
برای کوتاه کردن شاخه هایی که مزاحم رشد سایرین شده اند و یا رو به مرکز گیاه ردد کرده اند باید به گونه ای عمل کرد و که حداکثر حدود یک سوم طول شاخه کوتاه شود و دو سوم آن باقی بماند. در هرس این درخت اصلا نباید زیاده روی کرد. چون گلها و شکوفه های درختان به بر روی ساقه های حاصل از فصل رشد جدید شکل میگیرند. یعنی در بهار ابتدا مقداری رشد ساقه جدید شکل میگیرد و گلها روی همین شاخه ها پدیدار می شوند. به همین دلیل اگر در کوتاه و یا قطع کردن ساقه ها و شاخه های این درختان زیاده روی کنیم، از تعداد ساقه هایی که در فصل بهار خواهند رویید کم می شود. و به همین دلیل شکل گیری میوه ها نیز کاهش خواهد یافت. با این وجود و البته در مورد درختان به که بالغ و بزرگ هستند و چندین سال است که میوه دهی دارند میتوان نسبت به حذف تدریجی یک ساقه مسن که میوه دهی چندانی ندارد اقدام کرد تا انرژی گیاه صرف رشد سایر ساقه ها شود.
ازطرفی اگر تعداد میوه های شکل گرفته زیاد باشد باید در مراحل اولیه رشد میوه ها تعدادی از آنها را حذف کرد و به اصطلاح تنک کرد تا رشد و بزرگ شدن میوه های باقیمانده به خوبی انجام گیرد. این کار را می توان 2-1 هفته بعد از اینکه گلبرگهای گلها ریزش کردند انجام داد و نسبت به کم کردن تعداد میوه ها اقدام کرد. البته باز هم یادآوری می کنم این کار در صورتی ضرورت دارد که تعداد میوه های شکل گرفته زیاد باشد و میوه ها فضای کافی برای رشد و بزرگ شدن نداشته باشند.
از آفات این گیاه میتوان به سرخرطومی درخت به اشاره کرد که معمولا در میانههای تابستان فعالیت می کنند و لاروهای آن با تغذیه خود به درختان به آسیب میرسانند. البته لاروهای حشرات دیگر نیز هستند که با تغذیه خود از برگها و همچنین میوه های جوان می توانند به این گیاه آسیب وارد آورند. با مشاهده چنین مشکلاتی می توان با استفاده از سموم آفت کش همانند آفت کشهای تماسی ، فعالیت این لاروها را کنترل و محدود کرد.
شته نیز گاهی مشکلاتی را ایجاد می کند و اکثر بر روی نواحی جوان گیاه همانند سرشاخه ها فعالیت می کند. اگر تعداد شته ها زیاد باشد می تواند به دلیل تولید ماده چسبناک عسلک موجب چسبناک شدن سطح برگها و میوه های جوان شود. از سموم آفت کش نیز می توان برای کنترل حشرات استفاده کرد. توجه کنید که سم آفت کش کارباریل یکی از سمومی است که یم تواند به برگهای درختان به آسیب شدید وارد کند بنابراین جهت مبارزه با آفات این سم را انتخاب و استفاده نکنید.
آفت و بیماری آتشک به و درمان : یکی از بیماریهای خطرناک درختان به آتشک است که علاوه بر به ، درختان سیب و بخصوص گلابی را می تواند آلوده و از پای درآورد. بیماری آتشک به دلیل فعالیت نوعی باکتری با نام علمی Erwinia amylovora است . این بیماری بر روی شاخه های جوان وسرشاخه ها، برگها و همچنین شکوفه ها مشاهده می شود و اولین علائم را می توان همزمان با ریزش گلبرگ شکوفه های درخت و بر روی نواحی یاد شده مشاهده کرد. نواحی آلوده تغییر رنگ می دهند و پژمرده، چروکیده و خشک می شوند.
اگر شرایط آب و هوایی منطقه شما مرطوب نیز باشد، در هنگام فعالیت یماری آتشک می توانید شاهد ترشح شیره از قسمتهای بیمار نیز باشید. سرعت پیشرفت این بیماری با توجه به نوع رقم درخت (برخی انواع مقاوم تر و برخی حساس تر هستند) ، سن درخت، شرایط آب و هوایی و قدرت گیاه مختلف متفاوت است اما به هر حال می تواند بعد از مدتی تمامی گیاه را از پای دربیاورد و از بین ببرد. متاسفانه این بیماری درمانی سریع و 100? ندارد مخصوصا به دلیل اینکه عامل این بیماری نوعی باکتری است، مصرف قارچکشها آنطور که مورد نظر است، اثری بر روی کنترل و ریشه کن کردن این بیماری نخواهند داشت. برای جلوگیری از شیوع این بیماری اولا باید ارقامی از گیاه را انتخاب کرد که به شکل ژنتیکی به این بیماری مقاوم هستند و همچنین با انجام نگهداری خوب و مناسب از گیاه ،درختانی قوی پرورش داد که توان ایستادگی و مقاومت بیشتری در برابر این بیماری داشته باشند .
بهتر است که به محض مشاهده قسمتی از شاخه و ساقه درخت که علائم آتشک را نشان می دهد هر چه زودتر نسبت به قطع و حذف این شاخه اقدام کرد از نظر کاربرد سموم اگر خطر شیوع این بیماری در منطقه شما سابقه دارد بهتر است که قبل از مشاهده علائم از سموم استفاده کرد زیرا سموم بعد از ظهور این بیماری اثر بخشی کمی دارند. از جمله سمومی که بدین منظور استفاده می شود میتوان به این نمونه ها اشاره کرد: باکتری کشهایی همانند استرپتومایسین Streptomycin و یا Terramycin که به نحوی نوعی آنتی بیوتیک گیاهی به شمار می روند(البته این مواد را بهتر است زمانی که میوه ها شکل گرفته اند و قابل مشاهده هستند مصرف نکنیم) ، ماده تریس-آلومینیم Aluminum tris که نوعی باکتری کش محسوب می شود اما باید قبل و هنگام گلدهی مصرف شود، سموم قارچکش حاوی عنصر مس که اگرچه قارچکش هستند اما به دلیل داشتن عنصر مس بر روی باکتریها نیز اثر دارند و بیش از سایر موادی که جهت مبارزه با این بیماری معرفی می شوند، در دسترس همگان هستند .
بهتر است که از سموم حاوی عنصر مس هنگامی استفاده کرد که درختان هنوز در رکود به سر می برند و یا در مراحل اولیه بیدار شدن و فعالیت درخت باشد زیرا این سموم می توانند به برگها و میوه های جوان آسیب برسانند با این وجود اگر خطر از بین رفتن تمامی درخت به دلیل این بیماری وجود دارد ، استفاده از آن هنگام وجود گلها و میوه های جوان اجتناب ناپذیر است بخصوص اینکه گاهی برای کنترل مناسب این بیماری مجبور خواهیم بود چندین بار از این سم استفاده کنیم.
بیماری زنگ بیماری دیگر قارچی است که اکثرا بر روی میوه های گیاه و گاهی برگهای آن لکه هایی نارنجی رنگ ایجاد می کنند برای مبارزه با این بیماری نیز سموم را می بایست قبل از فعالی شدن گیاه و بیدار شدن جوانه ها استفاده کرد و از جمله سموم پیشنهادی برای مسئله می توان به زیرام و تیرام اشاره کرد. پوسیدگی ریشه و طوقه درختان به نوعی بیماری قارچی که توسط قارچ آرمیلاریا Armillaria mellea ایجاد می شود ریشه های درختان به را درگیر می کند و به تدریج آنها را از بین می برد . در نتیجه شاهد پژمردگی شاخه های این گیاه و زوال تدریجی درخت خواهیم بود.
بیماری لکه برگی قارچی درختان به Quince fleck که توسط Fabraea maculata ایجاد می شود بخصوص در مناطقی که رطوبت بالایی در طی فصل رشد دارند شیوع مییابد. در این بیماری بر روی برگها لکه هایی تیره رنگ با مرکزی سفید رنگ و کوچک شکل میگیرد . این لکه ها به تدریج بزرگ می شوند و به هم می پیوندند ونواحی وسیعی را تشکیل می دهند. ریزش برگها و از بین رفتن میوه ها از جمله اثرات شیوع این بیماری است. سموم حاوی عنصر مس از جمله سموم موثر بر روی کنترل این بیماری است .
انگور از محبوبترین میوهها محسوب میشود. دلیل این اهمیت میتوان به طعم و مزه، تنوع و خواص فوقالعادهاش اشاره کرد. از این میوه خوشمزه میتوان بهصورت تازه و یا خشک استفاده کرد. از عصارهی آن میتوان در تهیهی انواع نوشیدنیها، سرکه انگور، شیره انگور و ترشی انگور استفاده کرد. علاوه بر کاربردها، خواص درمانی بسیار آن به اهمیت استفاده از این میوه میافزاید؛ بنابراین پرورش درخت انگور میتواند پرسود باشد. در این مقاله در مورد بهترین زمان کاشت نهال انگور آشنا خواهید شد. پس چنانچه به فکر کاشت درخت انگور هستید. تا پایان این مقاله با آلفا نهال همراه باشید.
باید توجه داشته باشید که درخت انگور در واقع گیاهی قدیمی است که مردم کشور مصر در حدود 5 هزار سال پیش با آن آشنا شدند. این میوه بومی آسیای صغیر و ایران است و امروزه هم به صورت وحشی و نیمه وحشی در این مناطق مشاهده می شود. انگور در واقع یک درختچه بالا رونده است که با پیچک های خود خیلی راحت از درختان بالا می رود و جالب است بدانید که درازای این درخت به 15 متر هم می رسد. به طور کلی می توان گفت که یکی از عوامل مهم در پرورش و کاشت درخت انگور فضای کافی برای رشدن این درخت می باشد و در هر مکانی که درخت انگور را بکارید باید فضای قابل استفاده زیادی داشته باشید.
https://alphanahal.ir/خرید-نهال/
نهال انگور به سرمای شدید حساس است. از کاشت نهال انگور در سرمای شدید و دمای زیر ? درجه اجتناب کنید. ازاینرو بهترین زمان کاشت نهال انگور اوایل بهار قبل از باز شدن جوانههاست. پس از کاشت نهال انگور روی آن سرپوش قرار دهید. تا از بروز سرمای احتمالی مصون باشد. درصورتیکه بخواهید درخت انگور را قلمه بزنید برای جدا کردن قلمهها فصل پاییز و در زمان خواب گیاه اقدام کنید؛ و در اوایل بهار آنها را بکارید.
زمان کاشت نهال انگور در ایران معمولا در اواخر زمستان تا اوایل بهار انجام میشود. توجه کنید که نهال شما باید قبل از پایان زمستان به ارتفاع ?? سانتیمتری رسیده و حداقل ? برگ داشتهباشد
اگر قصد دارید که نهال خود را از نهالستانها خریداری کنید، حتما هنگام انتخاب نهال ویژگیهای بالا را درنظر بگیرید. نهالی با این ویژگیها دارای سیستم ریشهای مناسب برای انتقال به زمین اصلی است. بعد از تهیه نهال باید بهترین زمان کاشت نهال را انتخاب کنید. نهال انگور بر خلاف درخت انگور، بسیار به سرما حساس است؛ پس در هنگام انتخاب زمان کاشت به این موضوع بسیار دقت کنید.
برای پیشگیری از سرمازدگی نهال، به سایت هواشناسی کشور مراجعه کنید و دمای بیشینه و کمینه منطقه خود، در یک ماه آینده را ببینید.
اگر در طول این مدت احتمال یخبندان و دماهای زیر ? درجه در منطقه شما وجود دارد، زمان کاشت نهال انگور هنوز نرسیده است؛ پس از کاشت نهال خودداری کنید. نهال را در داخل خانه (جایی که زیاد گرم نیست) نگهداری کنید تا زمان مناسب برای کاشت آن فرابرسد.
وقتی که درباره درخت انگور؛ صحبت میکنیم، در واقع درباره میوهای حرف می زنیم که در عین نام آشنایی، از 600 گونه مختلف تشکیل شده و اگر هر روز با یک گونه آن آشنا شویم، باز هم حدود 2 سال طول میکشد که انواع گونه درخت انگور، را بشناسیم. جالب تر آنکه تمام این 600 گونه را میتوان به دو دسته بی دانه و دو دانه تقسیم نمود. نام علمی انگور vinifera است که سردهای از خانواده انگورسانان یا Vitaceae به حساب میآید.
درختان انگور؛ از جمله خاص ترین و جز نوستالژی ترین درختانی می باشند که انسان به کاشت آن پرداخته و در تاریخ اساطیری جای جای جهان نیز کاشت درخت انگور، به صورت سند به ثبت رسیده است. میوه grape Tree؛ میوهای آبدار و کوچک با پوستی نازک است که دارای شیره فراوان و طعمیبین ترش تا شیرین (بسته به گونه آن) است.
درخت انگور؛ از جمله میوه های پر برکتی است که از جزء به جزء آن استفادههای مختلف میشود. میوه انگور علاوه بر میوهای لذیذ و مفید، میتواند به مویز، کشمش، شیره انگور، ژله، مربا، آب انگور، شراب، سرکه و.. تبدیل شود. همینطور از روغن دانه انگور نیز به صورت خوراکی و بهداشتی استفادههای متنوعی میشود. از برگ درخت انگور؛ دلمه برگ مو میپزند و از پوست بدنه اصلی این درخت نیز در موارد مختلفی استفاده میشود. بنابراین کاشت درخت انگور، و پرورش این میوه یکی از پرسودترین محصولات کشاورزی است.
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، انگور 600 گونه مختلف دارد و شناخت همه انواع آن کاری بسیار دشوار است. اما برخی ارقام تجاری و معروف آن که در داخل ایران کشت میشوند را میتوان برشمرد. برخی از ارقام خارجی انگور عبارتند از: انگور رد کارلت، انگور پرلت، انگور شامپاین، انگور بلک ویلیام، انگور بلک سیدلس، انگور کریسمون، انگور وایت کارنت و…
برخی ارقام ایرانی معروف کاشت درخت انگور؛ نیز عبارتند از: انگور یاقوتی، عسگری، شمشیری، صاحبی، شصت عروس، مویز بیدانه، سیاه سردشت، خلیلی، ریش بابا، بیدانه سرخ، غزل اوزوم، کشمشی، شاهانی، لعل حسینی، چشم گربهای، شیرازی، رازقی، تبرزه، الحقی و…
انگور سیاه دارای دانههای گرد، تعداد دانههای آن کم است آبدار و خوشمزه است؛ و در تهیهی شیرهی انگور، آب انگور، آبغوره، سرکه، کشمش و مویز استفاده میشود. از خواص انگور سیاه میتوانیم به تأثیرات آن بر آرامش اعصاب، پاکسازی معده و افزایش شیر مادر اشاره کرد.
نهال انگور سیاه دو تا سه ماه نیاز به دمای ?-تا ??- درجه نیاز دارد. بهترین زمان برای کاشت این نهال فصل بهار یا اوایل تابستان است. درصورتیکه این نهال در روزهای بارانی کاشته شود. برای نهال تازه کاشته شده شرایط مطلوبی است.
انگور یاقوتی دارای دانههای ریز به رنگ قرمز و خوشههای متراکم، زودرس و اولین انگوری است که وارد بازار میشود. این انگور خواص زیادی دارد. برای رفع بیماریهای آرتریت، روماتیسم مفصلی، سل، برونشیت، یبوست، بواسیر، نقرس مفید است. انگور یاقوتی نسبت با سایر ارقام انگور آنتیاکسیدان بیشتری دارد. وجود آنتیاکسیدانها بدن را از اثرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت میکند؛ و موجب پیشگیری از سرطان میشود. از مهمترین خواص انگور یاقوتی میتوان به خونساز بودن آن اشاره کرد.
انگور یاقوتی مقاومت بالایی نسبت به سرما دارد. این درخت حدود ??? ساعت نیاز سرمایی دارد. کاشت نهال انگور یاقوتی باید در زمان مناسب انجام شود. در غیر این صورت نهال رشد خوبی ندارد و دچار آفتزدگی از ناحیه ریشه میشود. بهترین زمان برای کاشت نهال انگور یاقوتی از اواسط پاییز تا اوایل بهار است.
انگورشانی یا انگور شاهانی و یا انگور سیاه سردشت از انگورهای زودرس است. دارای دانههای گرد و درشت و پوستکلفت و رنگ آن قرمز مایل به سیاه است. از این نوع انگور در تهیه مویز، نوشیدنیها، آبمیوهها، شیره انگور، ترشیشانی و سرکهشانی استفاده میشود. همچنین انگورشانی خواص درمانی زیادی دارد. به دلیل داشتن آهن و فسفر برای درمان کمخونی و تقویت قدرت مغز و حافظه مؤثر است. مقدار زیادی ویتامین C دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. حاوی مواد مغذی برای تقویت عضلات است. انگورشانی برای درمان انواع بیماریها نظیر بیماریهای کبدی، قندی، سرطان نیز استفاده میشود.
درخت انگورشانی در برابر سرمای شدید، گرمای تابستان، خشکی و کمآبی مقاومت بالایی دارد؛ و به همین علت در مناطق کم آب بهصورت دیم کاشته میشود. بهطورکلی نیاز به دو تا سه ماه سرمای زمستان(دمای ?-تا ??- درجه) دارد. بهترین زمان کاشت برای انگورشانی فصل بهار یا اوایل تابستان است.
نهال انگور دیم از ارقام پیوندی است. این نهال اصلاحشده و پربازده است؛ که از سال اول به باردهی میرسد. روش کاشت دیم برای این نهال استفاده میشود. در این روش از حداقل آب استفاده میشود. آب بین درختان جاری میشود و به سمت ریشه هدایت میشود.
انواع نهال انگور دیم عبارتند از: نهال انگور دیم ژنوتیپ، نهال انگور دیم اصلاحشده، نهال انگور دیم زودبازده، نهال انگور دیم مقاوم به سرما، نهال انگور دیم شناسنامهدار
بهترین زمان برای کاشت نهال انگور دیم در مناطق با زمستان ملایم اواسط پاییز است. درصورتیکه در منطقه شما زمستان همراه با یخبندان شدید باشد. زمان مناسب برای کاشت درخت انگور اواخر زمستان است. برای افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک و حفظ رطوبت خاک در زمان کاشت نهال از خاکبرگ، کود دامی، مالچ و پوکههای معدنی استفاده کنید.
زمان کاشت نهال انگور گلدانی در مناطق سردسیر در بهار تا اوایل تابستان است. ولی در مناطق گرمسیر اوایل زمستان برای کاشت مناسب است. کاشت انگور از طریق قلمه امکانپذیر است. ولی پیشنهاد میشود از نهالهای ریشهدار استفاده کنید تا درصد موفقیت افزایش یابد.
و حالا نوبت به کاشت نهال در زمین می رسد. نهال را می توان در اواخر پاییز یا اواخر زمستان تا فروردین کاشت. برای مناطق سردسیر اواخر زمستان تا اوایل بهار مناسب تر است.
نهال ها را از افراد یا موسسات معتبر و استاندارد تهیه کنیم. بسیاری از نهالستان های ایران فاقد استانداردهای لازم اند. نهال ضعیف یا مشکل دار، باعث بالا رفتن هزینه ها و کاهش تولید می شود.
در زمان جابه جایی نهال باید حواسمان جمع باشد که ریشه های آن در معرض هوا قرار نگیرد.
لازم است که پس از کاشت، نهال ها را فورا آبیاری کرد.
این که نهال ها را به چه فاصله ای از هم بکاریم به خیلی چیزها بستگی دارد. شرایط آب و هوایی، حاصلخیزی خاک، آب قابل دسترس، نوع رقم انگور، سیستم تربیتی و نحوه ی هرس کردن از جمله ی این عوامل اند.
بوته ها در خاک های عمیق تر و حاصلخیزتر رشد بیشتری دارند پس بهتر است که فاصله ی آن ها بیشتر و در خاک های کم عمق و ضعیف، فاصله را کم تر در نظر بگیریم. در کاشت دیم، فاصله بین بوته ها را بیشتر می گیریم تا ریشه ها فضای کافی برای جذب آب و املاح از زمین را داشته باشند.
در کشت آبی به طور میانگین فاصله ی بین ردیف ها بین 3 تا 3.5 متر و فاصله بین دو بوته در یک ردیف را 2 تا 2.5 متر می گیریم. اما در کشت دیم این مقدار بسته به میزان بارش باران از 4 تا 7 متر متغیر است.
برای کاشت نهال چاله ای حفر می کنیم. اندازه این چاله به نوع رقم انگور و نوع خاک بستگی دارد. به طور میانگین می توانیم ابعاد چاله را 50 * 100 * 120 سانتی متر در نظر بگیریم. معمولا چاله هایی که برای کشت دیم استفاده می شود را بزرگ تر در نظر می گیرند.
معمولا در کاشت آبی، مقداری کمپوست داخل چاله می ریزند. نهال را جوری درون خاک قرار می دهیم که چند جوانه (بیش از 2) درون خاک باشد.
در کاشت دیم، شیب بندی زمین بسیار مهم است. این شیب بندی باید به صورتی باشد که حداکثر مقدار آب باران را به سمت ریشه بوته هدایت کند. سطح چاله در این نوع کشت باید کمی پایین تر از زمین اطراف باشد.
باید توجه کنید که هر چه هوای محیط کشت گرم تر شود گیاه هم نیاز به آبیاری بیشتری دارد و ریشه های این گیاه اغلب در خاک های مختلف تا عمیق زیادی رشد می کند. بهتر است بدانید که آب مورد نیاز گیاه بسته به عامل گرما متغیر است. مثلا برای یک منطقه سردسیر که تابستان های گرم دارد به 500 لیتر آب نیاز است ولی این در حالی است که مناطق خیلی گرم به حدود 1350 میلی لیتر آب برای رشد نیاز است.
باید بدانید که در آب و هوای ملایم تابستانی انگورهای زودرس در صورتی که در شیب های جنوبی قرار بگیرند می توانند محصول بدهند. این گیاه به سرمای شدید هم اهمیتی نمی دهد و تنها برخورد بادهای شدید می تواند این گیاه را نابود کند. به صورت کلی می توان گفت که بوته انگور در فصل بهار به محض اینکه هوا گرم و آفتابی شود و درجه موجود در هوا به بیش از 10 درجه بالا صفر برسد رشد خود را شروع می کند.
شایعترین آفات درخت انگور، آفت زنجره مو و کرم خوشه خوار انگور هستند که میتوانند همه ساله به درخت شما حمله کرده و آسیبهای زیادی به آن وارد نمایند. از بیماریهای رایج درخت انگور؛ نیز میتوان به گال طوقه (بیماری سرطان ریشه و ساقه مو) ، سفیدک پودری انگور، سفیدک کرکی (داخلی) انگور، ویروس برگ بادبزنی، پوسیدگی سیاه مو، سفیدک سطحی انگور و پوسیدگی خاکستری انگور اشاره کرد که هر یک از این بیماریها راههای مبارزه خاص خود را دارند.
هرس درخت انگور؛ به منظور تربیت شاخهها و جهتدهی آنها در مسیر صحیح رشد انجام میگیرد و معمولاً درختان انگور از سال سوم به بعد نیاز به هرس خواهند داشت. زمان مناسب هرس درخت انگور؛ فصل زمستان است و دمای مناسب برای این کار، دمایی بالاتر از 5 درجه سانتیگراد خواهد بود. همینطور میتوان هرس را به فصل بهار و زمانی که درختان انگور شروع به شکوفه زدن میکنند موکول کرد که البته در آن صورت باید سریع وارد عمل شوید و پیش از رشد شکوفهها بر روی شاخههای کهنه، نسبت به هرس کامل درخت اقدام نمایید.
اردیبهشت ماه یعنی وقتی که خوشه ها با چشم قابل دیدن هستند باید درختانی را که دارای تعداد زیادی خوشه هستند را بچینید تا دیگر خوشه ها از نظر غذایی دچار کمبود نشوند و مرغوبیت لازم را داشته باشند. باید توجه کنید که برای تسریع در رسیدن انگور و خوشه های دیررس باید برگ هایی را که روی شاخه ها قرار دارند را جدا کنید زیرا این برگ ها مانع از رسیدن نور مستقیم خورشید و گرما به انگور می شوند.
باید توجه کنید که در موقع برداشت انگورها باید خوشه ها را از محل چسبندگی جدا کنید و توصیه می شود برای انجام دادن این کار از قیچی استفاده کنید تا حبه ها له نشوند. باید دقت کنید که در روند برداشت باید تنها خوشه های رسیده را بچینید و چیدن خوشه های نارس را به بعد موکول کنید زیر بعضی از واریته ها همه خوشه هایشان در آن حد رشد نمی کنند و لازم است تا انگورهای آن را چند بار بچینید.
https://alphanahal.ir/grape-seedlings/